Вестник Актив
За да свалите/прочетете PDF версията трябва да влезете в профила си
  • Тема на броя:
    Тематичен брой на вестник Актив ЕДНОКРАТНИ И ГОДИШНИ КОРЕКЦИИ НА ПОЛЗВАН ДАНЪЧЕН КРЕДИТ ПО ЗДДС И ТЯХНОТО СЧЕТОВОДНО ОТЧИТАНЕ автор:Евгени Рангелов

    Всички юридически и физически лица, които извършват незави-сима икономическа дейност, са задължени да се регистрират по ЗДДС при наличие на предвидените в закона условия. Като данъчно задължени лица те начисляват данък върху добавената стойност и ползват данъчен кредит при извършване на облагаемите доставки, както и при другите данъчни събития, предвидени в закона. Условие за възникване и ползване право на данъчен кредит е доставката да се ползва за целите на облагаеми доставки. За някои активи, предимно дълготрайни активи, не може със сигурност да се определи към момента на доставката дали ще се използват за облагаеми или освободени доставки. А дори и да може да се установи, по-късно могат да настъпят промени и активите да се ползват, изцяло или частично, в дейност за освободени доставки. Тази несигурност и изискването на системата за ДДС през цялото време на използването на дълготрайните активи приспадането на данъчен кредит да отразява реалното и продължаващо ползване на активите за облагаеми доставки. Промените в това отношение трябва да намерят своите корекции. За целта е въведен в системата на ДДС и нашия ЗДДС механизъм за корекции на ползван данъчен кредит.

Брой: 18/9.2017

Куриерската мрежа на Доби прес покрива следните градове:

София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол.

За абонаменти извън тези градовете, доставките се извършват до три работни дни и се начисляват пощенски разходи.

 

Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.

Валутни курсове
1 EUR = 1.95583 лв
1 USD = 1.71881 лв
1 GBP = 2.16765 лв