Вестник Актив
За да свалите/прочетете PDF версията трябва да влезете в профила си
  • Тема на броя:
    ДОКУМЕНТИРАНЕ И СЧЕТОВОДНО ОТЧИТАНЕ НА ДОСТАВКИ И РАЗЧЕТИ, СВЪРЗАНИ С ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ.автор:Евгени Рангелов

    Взаимоотношенията на предприятията с бюджета са съществена част от отчетната му дейност. Въпросите на данъчната регистрация, начисляването и внасянето на данъците по отделните данъчни закони, периодичното представяне на определена документална отчетност и счетоводното отчитане на данъците и разчетите на предприятието с бюджета изискват подходяща организация, правилно прилагана методология и уредба и спазване на определените срокове. По тези въпроси предприятията имат многогодишен опит, но ежегодно се внасят промени в данъчните закони, променят се процедурни правила и срокове и това задължава предприятията да актуализират и усъвършенстват своята работа в тази насока. Всеки от данъчните закони заслужава подробно и внимателно проучване с оглед прилагане най-подходяща организация за отчитане на съответния данък и периодичната отчетност, свързана с него. Предмет на следващите редове ще бъдат въпросите по документирането и счетоводното отчитане на доставките и разчетите по ЗДДС, без претенции на изчерпателност, тъй като материята има широко приложно поле и много връзки с други сфери на нормативната уредба. За счетоводните записвания ще ползваме сметките от Примерния Национален сметкоплан, което не изключва прилагането на други сметки от индивидуалните сметкопланове на предприятията.

Брой: 14/7.2017

Куриерската мрежа на Доби прес покрива следните градове:

София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол.

За абонаменти извън тези градовете, доставките се извършват до три работни дни и се начисляват пощенски разходи.

 

Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.

Валутни курсове
1 EUR = 1.95583 лв
1 USD = 1.69630 лв
1 GBP = 2.22392 лв