Вестник Актив
За да свалите/прочетете PDF версията трябва да влезете в профила си
  • Тема на броя:
    УПРАВЛЕНИЕ И ОТЧИТАНЕ НА СРЕДСТВАТА И ДАНЪКА ВЪРХУ ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ ПО ПРОЕКТИ, ИЗПЪЛНЯВАНИ СЪС СРЕДСТВА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРНИ И ИНВЕСТИЦИОННИ ФОНДОВЕ /ЕСИФ/.автор: Евгени Рангелов

    Темата е актуална за следващия програмен период 2014-2020 година, когато на страната ни ще бъдат предоставени значителни средства от ЕСИФ като безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проекти от програми, финансирани с европейски средства. За да отговори на високите изисквания по управление и контрол на средствата от ЕСИФ, страната ни прие в последните две години почти изцяло нова нормативна уредба-закон и наредби, които създават необходимата законова база за управление, контрол и отчетност на средствата от европейските фондове. В следващите редове ще насочим вниманието на предприятията (бенефициентите), които ще вземат участие със свои проекти. Материята е твърде обемна и сложна, за да може да се представи в една коментарна статия, но ще се направи опит за очертаване на основните изисквания по управление и контрол на европейските средства, необходимостта от обособена счетоводна отчетност и правилно третиране на законовите разпоредби на ЗДДС за целите на изпълняваните проекти и програми.

Брой: 6/3.2017

Куриерската мрежа на Доби прес покрива следните градове:

София, Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Карлово, Ловеч, Пазарджик, Панагюрище, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол.

За абонаменти извън тези градовете, доставките се извършват до три работни дни и се начисляват пощенски разходи.

 

Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.

Валутни курсове
1 EUR = 1.95583 лв
1 USD = 1.72381 лв
1 GBP = 2.16989 лв